Amants cèlebres, amor més enllà de la mort

Carlos Murciano / Mauro Armiño

Ilustraciones

Celedonio Perellón

Amants cèlebres, amor més enllà de la mort

Aquests Amants cèlebres constitueixen la seva última aportació al gènere. Dotze parelles i dues dones amb un perfil especial —Louise de la Vallière i Messalina— integren una nòmina ben representativa de la petjada deixada per l’amor —ja fidelíssim ja proteic— en el decurs dels segles. Dins l’arc que obren i tanquen les dues dones que anomeno, hi caben tantes formes de lliurar-se, tantes maneres d’entendre i de donar vida a aquest sentiment que mou el pedrot sideral que habitem, que resultaria impossible xifrar-lo, establir-ne el paradigma ideal. D’aquest afecte, aquesta passió, aquesta atracció que empeny dos éssers cap al més sublim i cap al més abjecte, emana un hàlit tan noble com terrible, que en els personatges aquí reunits, reals o de ficció, empeny i impulsa, poderós.

De la llarga llista, Perellón ha acabat esmolant el seu art en catorze històries, novel•les o mites que testifiquen la presència de l’«amor més enllà de la mort», ara alliberats d’una significació que, en molts casos, sobretot en l’edat mitjana i en el Renaixement, estava carregada de la moral pròpia de l’època. Aquests finals tràgics van voler ser lliçons de conducta, reprensió de passions, fre d’impulsos, subratllant la desventura que esperava els que es deixaven endur pels seus deliris. La distància en el temps ha rentat aquelles intencions moralitzants i ja només en queda la memòria com a model d’adoració o arquetips de desgràcia, per confirmar el vers quevedià; han passat els segles i totes aquelles parelles o persones són pols, «però pols enamorada». El triomf de l’amor, per damunt de l’infortuni.

CARACTERÍSTIQUES DE L’OBRA
  • Amantes célebres, amor más allá de la muerte és l’última obra del mestre Celedonio Perellón, que inclou deu aiguaforts realitzats a la manera negra, quatre litografies exemptes, a més de trenta-quatre dibuixos litogràfics intercalats entre el text.
  • Conté textos de Mauro Armiño i sonets de Carlos Murciano, amb la traducció d´Albert Torrescasana.
  • Tot plegat va sobre paper Vendrell de 260 g expressament elaborat a mà per a aquesta edició en format 380 x 280 mm.
  • Cada exemplar conté vint-sis díptics en paper Vendrell de 260 g amb noranta-sis pàgines impreses amb el tipus “Pradell” en les versions rodona, cursiva, negreta i versaletes en diversos cossos.
  • Es presenta conforme a la tradició bibliòfila, en una caixa dissenyada per Liber Ediciones.
  • El tiratge està estrictament limitat als següents exemplars: Seixanta que inclouen deu gravats a color i deu en sèpia, Trenta-nou que inclouen deu gravats a color i Trenta-nou que inclouen deu gravats en sèpia.

Pidenos información